Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZON

3 augustus 2023 20:00 tot 23:00

Op donderdagavond 3 augustus 2023 geeft het Zomer Orkest Nederland o.l.v. Thom Roosen haar jaarlijkse Vriendenconcert in De Tiliander in Oisterwijk. Het concert vangt aan om 20.00 uur.

ZON heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting, belicht het orkest vele kanten van de blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten en de concertkleding bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken, en drukbezochte festiviteiten. ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van barok tot rock. Om dit te bereiken, wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot 23 jaar afkomstig uit heel Nederland. Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van 2 jonge, enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks, dat wil zeggen elke dirigent wordt in principe voor 2 jaar aangesteld, met elk jaar een nieuwkomer. Zomer Orkest Nederland wil zoveel mogelijk mensen in Nederland in aanraking brengen met blaasmuziek. Ook mensen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om een concert bij te wonen. Daarom is het Sociaal Concert een vast onderdeel van het tourneeschema. Het Vrienden Van concert wordt speciaal georganiseerd voor Vrienden van Tante Dinie en Oud- ZON-ners. Dat is het enige concert dat in een theater gegeven wordt. Iedereen is welkom voor dit concert. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het theater.

Dirigent Thom Roosen
Thom Roosen is geboren en getogen in Veldhoven waar hij aan de Art4U zijn eerste saxofoonlessen kreeg. Toen samenspelen leuker bleek dan altijd maar alleen is hij lid geworden van Harmonie L’Union Fraternelle uit Zeelst en later Harmonie Sub Umbra uit Meerveldhoven. Zes jaar later studeerde hij in Tilburg met als hoofdvak klassiek saxofoon en als bijvakken o.a. orkestdirectie, klarinet en saxofoon lichte muziek. Aan het Fontys Conservatorium studeerde hij saxofoon bij Andreas van Zoelen en sloot daarnaast bij Arjan Tien de studie orkestdirectie af.

Zijn muzikale hobby bleek zo leuk, dat hij na het behalen van zijn VWO-diploma besloot om de universiteit links te laten liggen en op het conservatorium in Tilburg zijn passie zijn beroep te maken. Sinds 2021 is hij begonnen aan de master Orkestdirectie bij docent Etienne Siebens. Hiernaast volgt hij lessen bij Sander Teepen. Momenteel is Thom als docent verbonden aan Fanfare St. Aldegonde te Maasbree en Muziekschool 040Muziek ook verzorgt hij in opdracht van Muziekschool Kunstkwartier in Helmond verschillende schoolprojecten. Zijn arrangementen voor harmonieorkest worden uitgegeven bij Baton Music Eindhoven zijn echte passie ligt echter bij het dirigeren. Momenteel is hij dirigent van Muziekvereniging OZOD uit Tricht en Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray.

De Tiliander

Spoorstraat 82
Oisterwijk, Nederland
+ Google Maps