Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Herfstconcert Harmonie Prinses Juliana Klaaswaal en koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven

7 oktober 20:00 tot 22:00

Harmonie Prinses Juliana uit Klaaswaal bestaat in 2023 precies 100 jaar. Op dit moment staat het orkest onder leiding van Xavier Scheepers die sinds 2021 zijn intrede heeft gedaan bij de vereniging. Het is de bedoeling dat iedereen die lid wordt van de vereniging uiteindelijk in dit orkest terecht komt. Leerlingen spelen eerst in het leerlingenorkest en jeugdorkest. Na het behalen van de B-diploma mag men meespelen in het harmonieorkest. Het orkest bestaat uit ongeveer 80 leden en speelt op hoog niveau. Voor dit herfstconcert heeft Harmonie Prinses Juliana een mooi programma samengesteld.

Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven. Een goede dirigent, goed opgeleide muzikanten en mogelijkheden om goed te repeteren in een fijne sfeer. Gezellig en sociaal maar wel ambitieus en met een lekkere spirit. Dat zijn wel ingredi├źnten die het DNA vormen van het orkest. Vanaf 2016 staat Robbert Vos voor het orkest. Hij weet de muzikanten op een prettige manier te enthousiasmeren om heerlijk te musiceren. Het harmonieorkest speelt in de eerste divisie van de BBM, onderdeel van de KNMO. Het is de passie om op te treden voor publiek. Muziek verbroedert en bezorgt emotie. Phileutonia is er trots op dat de muzikanten ondanks alle uitdagingen vanaf 2020 loyaal blijven aan elkaar en samen een hechte band vormen.

Dirigent Robbert Vos
Robbert Vos (1986) studeerde euphonium en Hafabra-directie aan de conservatoria van Tilburg en Utrecht. Voor beide studies studeerde hij cum laude. Sinds 2014 is hij euphoniumspeler bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine en is hij een veelgevraagd solist en docent in zowel binnen- als buitenland en won hij diverse prijzen als instrumentalist. Hij musiceerde bij o.a. Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en de Cory Band. Diverse componisten schreven composities voor hem waaronder Jan Bosveld, Marco Putz, Hermann Pallhuber, Alexander Comitas en Rob Goorhuis. Op zijn 17e begon Robbert met dirigeren van blaasorkesten. In 2013 en 2015 werd hij Nederlands Kampioen met Brassband Schoonhoven en in 2013 werd hij vice-kampioen tijdens het WMC in Kerkrade, tevens met Brassband Schoonhoven. Momenteel is hij chef-dirigent van de Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven (Eerste Divisie) en Brassband Schoonhoven, waar hij sinds 2007 aan verbonden is als solo-euphoniumspeler. Als dirigent was hij te gast bij o.a. Zomer Orkest Nederland, het Jeugd Project Orkest, het Brabants Fanfare Orkest, Brassband De Waldsang en andere orkesten. Ook Phileutonia maakt een prachtig programma voor dit concert.

De Schalm Veldhoven

Meiveld 3
Veldhoven, 5501 KA Nederland
+ Google Maps
040-2537635
Bekijk de site van Locatie