Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symphonic Cinema, Koninklijke Sophia’s Vereeniging Loon op Zand, Concertzaal Tilburg.

5 november 2023 14:30 tot 17:00

Beste muziek- en filmliefhebbers opgelet! Verrassende Ontmoetingen brengt Symphonic Cinema naar  Concertzaal Tilburg. Geniet van de mooiste live muziek, uitgevoerd door het symfonisch blaasorkest van Koninklijke Sophia’s Vereeniging met daarbij overweldigende filmbeelden. Symphonic Cinema heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. Filmregisseur Lucas van Woerkom maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van symfonische meesterwerken uit de klassieke muziek, die live worden uitgevoerd. Na de pauze zijn bekende filmmelodieën te beluisteren waaronder Jurassic Park van John Williams en populaire melodieën van onder meer Hans Zimmer en Nino Rota.

Firebird (2015)
Van Woerkom baseerde zijn magisch realistische film op Stravinsky’s beroemde balletmuziek zijn bekende L’oiseau de feu, een sprookje over de eenzame keizer Kashkei in zijn kasteel. Voor zijn eigentijdse interpretatie van Stravinsky’s symfonie wist Van Woerkom bekende acteurs Gijs Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra te contracteren, met bijrollen van Willem Voogd en Elise Caluwaerts. 

The Isle of the Dead (2011)
Rachmaninov componeerde dit symphonisch gedicht gebaseerd op het gelijknamige schilderij van Arnold Böcklin. De Symphonic Cinema productie vertelt het verhaal van een groep zielen die op een mysterieus eiland de weg zoeken naar het hiernamaals. Als ze worden geconfronteerd met herinneringen uit hun voorbije levens, krijgen ze bezoek van een onverwachte gast.

Bekende filmmelodieën

Naast deze twee werken zijn tijdens dit concert meerdere bekende filmmelodieën te beluisteren, waaronder Jurassic Park van John Williams en populaire melodieën van onder meer Hans Zimmer en Nino Rota.

Sophia’s Vereeniging staat onder leiding van dirigent Jos Schroevers.

Tickets à Euro 20,00 zijn verkrijgbaar via ticketservice van Schouwburg Concertzaal Tilburg www.schouwburgconcertzaaltilburg.nl of telefonisch 013-5432220.