Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lenteconcert Koninklijke Harmonie Orpheus en het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest

22 april 2023 20:00 tot 21:30

Op 22 april 2023 vindt er een Verrassende Ontmoeting plaats tussen Koninklijke Harmonie Orpheus en Het Nederlands Symfonisch Accordeonorkest in de Concertzaal in Tilburg.

Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest zal deze avond het tweede concert in de concertreeks ‘De Kracht van Bach’ uitvoeren. Het orkest, onder leiding van Tim Fletcher, heeft als doel om op hoog muzikaal niveau te laten zien wat een accordeon in orkest verband te bieden heeft. Leo van Lierop neemt de solo in het vijfde klavierconcert van Bach voor zijn rekening. Daarnaast speelt het orkest diverse andere werken, waaronder ‘Symphonic Variations’ van Jacob de Haan.

Het programma van Koninklijke Harmonie Orpheus is toegespitst op Italië. Waan uzelf op het mysterieuze eiland Sardinië. Hier, omringd door duizenden jaren oude prehistorische megalieten, wonen zeer gastvrije mensen met een unieke taal. Geïnspireerd door de cultuur van de antieke Nuragen, schreef dirigent Hardy Mertens zijn compositie ‘Xenia Sarda’. In dit werk, komen dit eiland en haar vroegere bewoners tot leven. ‘Xenia Sarda’ wordt aangevuld met het stuk ‘Adios Núgoro Amada’ gecomponeerd door Matthias van Nispen tot Pannerden, dat op Sardinië zijn wereldpremière kreeg. Naast deze grote werken zullen ook aanstekelijke Napolitaanse liederen ten gehore worden gebracht. Ook kunt u nog een verrassende cross-over verwachten. Wat dat gaat zijn, kunt u op 22 april beleven. Het belooft al met al een internationale muzikale avond vol verrassingen te worden. De presentatie van het concert is in handen van Jan Verschuren. Tickets à Euro 15,00 zijn verkrijgbaar via www.schouwburgconcertzaaltilburg.nl of 013-5432220 of via de orkesten tickets@khorpheus.nl of www.nsao.nl

Concertzaal Tilburg

Louis Bouwmeesterplein
Tilburg, 5038 TN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie