Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koninklijke Harmonie Asterius en Harmonie Concordia 1839 Hilvarenbeek

28 oktober 2022 20:00 tot 22:00

Koninklijke Harmonie Asterius uit Oisterwijk en Harmonie Concordia van 1839 uit Hilvarenbeek maken tijdens een Herfstconcert in Elckerlyc ‘Een muzikale reis’.

Harmonie Asterius o.l.v. Jack Otten neemt ons letterlijk mee in de tijd door een verhaal te vertellen getiteld: ‘Een muzikale treinreis’. Een reiziger stapt niets vermoedend in de trein en wordt tussen zijn hazenslaapjes door wakker in een compleet andere wereld. Toch blijft hij ook elke keer een stukje heimwee naar zijn thuis – Oisterwijk – terugkeren. Met behulp van decor sfeerbeelden en een verteller neemt het orkest de bezoekers mee langs verschillende werelden. Van het statige paleis van Versailles tot aan het wilde westen; de trein blijft doordenderen. Dan schrikt de reiziger wakker en merkt hij dat hij station Oisterwijk nog niet is uitgereden .. De reis wordt ondersteund door muziek ‘La Perle Verde’ (Albert-John Vervorst) speciaal geschreven voor het 165-jarig bestaan van Harmonie Asterius in 2011, Le Chevallier de Versailles (Bart Picqueur), Voices of the Sky van Samuel R. Hazo, Paradise van Oscar Navarro, Out of Africa van John Barry (arr. Johan de Meij), Colorado (Franco Cesarini) en La Perle Verde van Albert-John Vervorst.

Na de pauze zal harmonie Concordia van 1839 uit Hilvarenbeek o.l.v. Jacco Nefs een muzikale reis maken door diverse landen. Zij spelen achtereenvolgens Appalachian Overture (James Barnes) geschreven ter ere van de 25e verjaardag van Wingert en Jones Music, één van de bekendste uitgevers van Smiths’ vroegere werken en een van de grootste muziekuitgevers van Midden-Amerika. Daarna volgt Saga Candida van Bert Appermont, de hoogtepunten uit de musical ‘Het Zaad van Satan’, dan vervolgen we de reis naar Rusland met Folk Dances van Shostakovitch, gevolgd door ‘Whispers from Beyond’ van Galante, ter herinnering aan zijn vriendin Cheryl Williams Jaenecke. Als afsluiting worden delen gespeeld uit de Huckleberry Finn Suite van Franco Cesarini, gebaseerd op de Amerikaanse roman ‘The Adventures of Huckleberry Finn van Mark Twain. Tickets zijn verkrijgbaar via www.elckerlyc.nu of telefonisch op: 013-5050663.

.

€15,00

Cultureel Centrum Elckerlyc

Achter 't Raadhuis 2
Hilvarenbeek, 5081 BA Nederland
+ Google Maps
013-5050663
Bekijk de site van Locatie