Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koninklijke Harmoniekapel Delft en Symfonisch Blaas Orkest Drunen

27 november 2022 14:30 tot 17:00

Koninklijke Harmoniekapel Delft en Symfonisch Blaasorkest Drunen kruisen de muzikale degens tijdens een concert in de serie Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal in Tilburg. Koninklijke Harmoniekapel Delft o.l.v. Erik Janssen speelt sinds 2009 in de eerste Divisie van de KNMO en heeft in 2019 de Huub Kennisprijs gewonnen van de BBM. Dit betekent dat dit orkest deelnemer mag zijn in de concertserie Verrassende Ontmoetingen. Zij brengen een programma getiteld ‘KHD Ontspoort’ een creatief en verrassend programma met stukken die je zelden hoort. Zij beginnen hun concert met Magnolia Star (Steve Danyew) over de trein van New Orleans naar Chicago. Daarna laten zij Ghost Train Triptych deel I van Eric Whitacre horen. Het derde stuk is ‘This cruel moon’ van John Mackey over de omzwervingen van Odysseus. Scenes from Billy the Kid van Aaron Copland in een arrangement van Quincy Hillard, is de beroemde film muziek uit het Wilde Westen. Tenslotte spelen zij Perpetuum Mobile van Johan Strauss in een arrangement van Michal Worek.

Na de pauze speelt Symfonisch Blaasorkest Drunen o.l.v. Geert Mooren bestaande uit zo’n 80 muzikanten. Dit orkest is sinds jaren bekend met het licht klassiek repertoire en scoort hoge ogen tijdens concoursen. Zij hebben de laatste tijd gekozen voor nieuwe experimenten en werken van Nederlandse hedendaagse componisten. Zij spelen Elsa’s Procession van Richard Wagner, Expedition van de Spaanse componist Oscar Navarro en Roumanian Ouverture van Thomas Doss. Als klap op de vuurpijl hebben zij violist Jasper van Rosmalen uitgenodigd om de prachtige klanken uit de film ‘Schindler’s List te vertolken.

Kaarten à Euro 15,00 (inclusief programmaboekje, garderobe en koffie/thee tijdens de pauze) zijn te bestellen via de beide orkesten of via de ticketservice@schouwburgconcertzaaltilburg.nl of telefonisch op 013-5432220.

€15,00

Concertzaal Tilburg

Louis Bouwmeesterplein
Tilburg, 5038 TN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie