Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lenteconcert

7 april 14:30 tot 17:00

Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning Goirle o.l.v. Jac Sniekers en de Gildebondsharmonie Boxtel o.l.v. Xavier Scheepers

Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning Goirle

Harmonie Oefening en Uitspanning Goirle o.l.v. Jac Sniekers heeft een programma gemaakt dat opgebouwd is als een reis door de emoties van de mens waarbij alle facetten van het leven hun oorsprong hebben in één van de werken. De composities beelden allen afzonderlijk verschillende emoties uit waarbij het laatste werk ook nog een religieuskarakter krijgt en mensen wil aanzetten om na te denken over hun eigen rol op de wereld om zo meer tot elkaar te komen. Tijdens het Lenteconcert heeft Oefening en Uitspanning een programma samengesteld met Ouverture Joyeuse (Marcel Poot), Melandria (Hardy Mertens) met solist Niek Starmans (baritonsaxofoon), Rest (Frank Ticheli) en Give Us This Day (David Maslanka).

Gildenbondsharmonie Boxtel

De Gildenbondsharmonie uit Boxtel o.l.v. Xavier Scheepers heeft een concertprogramma opgesteld als een klassieke symfonie, snelle energie hoekdelen met een adagio en een scherzo als middendelen. Aandacht voor originele blaasmuziek en symfonische bewerkingen, waarbij plaats is voor traditioneel geliefde stukken Mannin Veen (Haydn Wood) en Fête Dieu à Seville (Isaac Albeniz), moderne klassiekers Give Us This Day (David Maslanka) en nieuw compositorisch talent Julio Domingo (Cerulean Overture).

De presentatie is in handen van Eveline Passier. Tickets à Euro 17,50 zijn verkrijgbaar via www.schouwburgconcertzaaltilburg.nl en telefonisch via 013-5432220.

Koninklijke Harmonie O & U Goirle

Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning bestaat uit 60 blazers en slagwerkers. Het orkest staat sinds 2013 onder leiding van Jac Sniekers en speelt in de Eerste Divisie van de KNMO. De gezellige sfeer draagt bij aan het muzikale niveau van het orkest. De concerten van de vereniging kenmerken zich door het uiteenlopende karakter. Zo wordt er naast het Nieuwjaars- plein- en uitwisselingsconcerten een themaconcert en om het jaar een Carnavalsconcert georganiseerd. De programma’s van de concerten worden afgestemd op het karakter van de evenementen. Dit maakt dat het orkest naast het klassieke repertoire ook raad weet met lichte muziek, popmuziek en swingende arrangementen.

Gildenbondsharmonie Boxtel
Opgericht in 1908 is de Gildenbondsharmonie nog steeds een actieve vereniging met een harmonieorkest met zo’n 50 muzikanten, een Big Band met 25 muzikanten en een leerlingenopleiding waartoe ook een leerlingenorkest en een Blaasbandje behoren. Ze spelen zowel binnen als buiten Boxtel een aardig partijtje mee, zowel op het podium als bij Boxtelse Evenementen.

Koninklijke Harmonie O en U Goirle o.l.v. Jac Sniekers

Jac Sniekers
Jac Sniekers (1983) is sinds oktober 2013 dirigent van Harmonieorkest O en U Goirle. Jac begon op jeugdige leeftijd met trompet spelen, werd lid van Harmonie St. Michaël Thorn en haalde daar ook zijn diploma’s A tot en met D.

Aan het Conservatorium te Maastricht studeerde Jac trompet bij Theo Wolters en ging op diens advies over op hoorn en sloot zijn studie hoorn af bij Prof. Will Sanders  en Willy Bessems aan het Conservatorium Maastricht. Directie studeerde hij eveneens aan het Conservatorium van Maastricht bij Pierre Cuijpers. Hij volgde masterclasses bij Frits Damrow, Wolfgang Guggenberger, Erich Penzel, Stefan Dohr en René Pagen.

Als trompettist was hij verbonden aan het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en als 1e hoornist aan het Nationaal Jeugd Orkest het Collegium Musicum Pommersfelden, Orkest Academie Antwerpen, waar hij werkte met dirigenten als George Benjamin, Reinbert de Leeuw, Martin Sieghart, Edo de Waard, Martin Brabbins, Ivan Meylemans e.a. Om zich verder te ontwikkelen als dirigent nam hij deel aan workshops en cursussen bij Jan Cober, Kenneth Montgomery, Alex Schillings, Jos van de Braak en Ivan Meylemans.

In 2013 werd hij geselecteerd voor een Masterclass bij het Metropole Orkest waarmee hij 3 dagen werkte en een concert verzorgde, dit onder leiding van Jan Stulen en Maurice Luttikhuis. Ook was hij deelnemer aan de internationale dirigentencursus van het WMC in 2013, hier werkte hij met diverse ensembles waaronder de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Thans volgt hij directielessen bij de bevlogen dirigent/musicus Jan Cober.

Gildebondsharmonie Boxtel
Het harmonieorkest speelt al vele tientallen jaren in de eerste divisie van de KNMO. Het orkest staat onder leiding van Xavier Scheepers. Hij besteedt veel aandacht aan detail en stelt in overleg met de orkestcommissie steeds een gevarieerd programma samen dat aansluit bij de concerten die op de agenda staan. Dat kunnen uitwisselingsconcerten zijn met andere verenigingen, themaconcerten, promconcerten waar vaak licht klassiek wordt gecombineerd met popmuziek. Natuurlijk staan er ook elk jaar een aantal verenigingsconcerten op de rol. Het nieuwjaarsconcert en op de traditionele opening van het seizoen, het Kasteelconcert geven alle verenigingsonderdelen acte de présence.

Xavier Scheepers
Xavier Scheepers studeerde klassiek saxofoon bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij Cum Laude zijn masterdiploma behaalde. Na zijn afstuderen speelde Xavier in binnen- en buitenland bij wereldberoemde orkesten zoals de Munich Symphonic Orchestra, National Lithuanian Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia onder leiding van Valery Gergiev, Marc Soustrot, Christian Jarvi en Gustavo Gimeno Martinez. Daarnaast speelde hij soloconcerten in o.a. het Concertgebouw te Amsterdam, de Nieuwe Kerk in Den Haag. Ook is hij als gast docent verbonden geweest aan de conservatoria van Amsterdam, Tilburg, Enschede, Karlsruhe en Augsburg. Sinds 2005 is Xavier actief als dirigent. Hij volgde voor zijn directiediploma lessen bij Frans Scheepers en Jan Cober aan het Conservatorium van Maastricht. Momenteel is hij verbonden als dirigent aan Amacitia uit Vilt en harmonie Sint Gerardus uit Heksenberg. Naast zijn werk bij zijn vaste orkesten is Xavier regelmatig gastdirigent bij gerenommeerde orkesten zoals de Koninklijke Gildenbondsharmonie Boxtel, Koninklijke Harmonie Lentekrans Linne en Harmonie De Vriendenkrans Heel.

Solist Niek Starmans (Baritonsaxofoon)
Nederlands saxofonist Niek Starmans (1987) groeide op in de wereld van HaFaBra in Zuid-Limburg. In 2011 hoorde hij voor het eerst hoe muziek van J.S. Bach en hedendaagse muziek werden vertolkt op oude saxofoons. Deze ervaring wakkerde een fascinatie aan voor de combinatie van het oude en het nieuwe wat uiteindelijk resulteerde in zijn specialisatie in het spelen op oude saxofoons. Niek studeerde klassiek saxofoon en kamermuziek aan het Conservatorium van Maastricht bij Adri van Velsen en aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten bij Andreas van Zoelen, waar hij in 2014 zijn Master of Music behaalde. Na zijn studie volgde hij nog 4 jaar lessen bij Kenneth Coon. Als orkestsaxofonist speelt Niek met verschillende orkesten, waaronder Philharmonisches Orchester Freiburg en Sinfonie Orchester Münster. Hij was te horen op internationale radio en televisie en speelde door heel Europa. Éen van de hoogtepunten was het jaarlijkse 5 mei concert 2015t voor de Koning en Koningin live uitgezonden op de nationale televisie. Als solist maakte hij opnames met verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Jeugd Fanfare Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Conservatory of Maastricht Festival Orchestra. Hiermee speelde hij verschillende werken zoals het Glazounov Saxophone Concerto en het Concerto for Saxophone van Henry Brant.