Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kindermuziekdag

3 juli 2022 14:30 tot 17:00

Een middag vol gratis muziekworkshops en een concert met een 75-koppig jeugdorkest en 100 zingende kinderen op het podium. Dat is de insteek van de Kindermuziekmiddag op zondag 3 juli in de Concertzaal van Theaters Tilburg.

Het doel van dit evenement is om kinderen op een laagdrempelige en leuke manier kennis te laten maken met muziek. Ze kunnen workshops volgen en mogen aan het eind van de middag zelf op het grote podium van de Concertzaal staan.

De Kindermuziekmiddag is een gezamenlijk initiatief van Factorium Podiumkunsten, Art-fact en Verrassende Ontmoetingen (Stichting HTLO). De drie partijen willen niet alleen dat kinderen meer muziek gaan maken, maar ze ook een podiumervaring bieden. Ze sluiten met deze middag aan bij de landelijke Kindermuziekweek van 27 maart tot en met 5 april.

Workshops
Er zijn vijf muziekworkshops, waar de deelnemers er drie uit kunnen kiezen. Alle kinderen doen mee aan de zangworkshop. Hierbij studeren de kinderen samen een lied in, dat aan het eind van de middag in de Concertzaal wordt gezongen.

De andere workshops zijn viool, percussie, rap en blaasinstrumenten. Alle kinderen uit Tilburg en omgeving van 7 tot en met 14 jaar kunnen meedoen. Opgeven gaat via het Try Out Cultuur boekje dat eind januari op basisscholen wordt verspreid, en via www.tryouttilburg.nl

Slotconcert
Daarnaast doen er aan de Kindermuziekmiddag ook kinderen mee die al een instrument spelen in een orkest of zingen in een koor. Zij vormen samen één groot jeugdorkest met koor. Samen spelen en zingen ze in het concert waarmee de workshopmiddag wordt afgesloten. Bij het allerlaatste nummer mogen de kinderen die mee hebben gedaan aan de workshops ook aansluiten. Dit slotnummer wordt door dirigent Jasper Staps speciaal gearrangeerd en er is een gastoptreden van rapper Zeno.

Meer informatie via www.factorium.nl/classicfactory

Concertzaal Tilburg

Louis Bouwmeesterplein
Tilburg, 5038 TN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie