Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerorkest Nederland Vrienden van concert donderdag 3 augustus 2023 20.00 uur Tiliander Oisterwijk

17 juni 2023 08:00 tot 17:00

Zomer Orkest Nederland (ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten door het geven van concerten. In een informele setting belicht het orkest vele kanten van de blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten. De concertkleding bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, parken en drukbezochte festiviteiten. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis van Barok tot Rock. Om dit te bereiken wordt het Zomerorkest Nederland elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot 23 jaar afkomstig uit heel Nederland. Zij studeren in korte tij een uitdagend programma in o.l.v. twee enthousiaste, jonge dirigenten. De dirigenten wisselen jaarlijks, d.w.z. elke dirigent wordt voor 2 jaar aangesteld met elk jaar een nieuwkomer. Dit jaar staat ZON o.l.v. Thom Roosen en Rodin Rosendahl.

Het Vrienden Van … concert (voorheen het Galaconcert) wordt speciaal georganiseerd voor Vrienden van Tante Dinie en oud ZON-ners. Dit is het enige concert dat in het theater wordt gegeven. Tijdens dit concert worden live opnames gemaakt van het concert. Kaartjes à Euro 10,00 zijn via het theater verkrijgbaar.

Het programma bestaat uit een afwisselende muziek van o.a. K3, maar ook medleys van sprookjes van de Sleeping Beauty van Tschaikovsky en Little Mermaid van Alan Menken, Concert Prelude van Philip Sparke, Vrouwen aan de Macht van Babette van Veen, Rose in Flame van Oscar Navarro, Armenian Dances part 1 van Alfred Reed, The legend of Amaterasu van Eric Swiggers, The chocobo Theme van Nobuo Uematsu, Molesworth’s melody van Derek Bourgeois, Feria de Julio van Fernando Bonete, Destino I Tango van Astor Piazolla en Dem Land Tirol die Treue van Florian Pedarnig.

Compositieopdracht
De compositieopdracht van dit jaar is Scrollmania van Martijn Rondel. Hij schreef een 3-delige compositie voor harmonieorkest en mobiele telefoons. Ook de compositieopdracht van 2022 Tunnel Vision geschreven door Tjeerd Nijhof, wordt ten gehore gebracht.

Solist van dit jaar is Thomas Lieshout met Cape Horn van de Oostenrijkse componist Otto M. Schwarz.

Dirigent Thom Roosen

Thom Roosen is geboren en getogen in Veldhoven waar hij aan muziekschool Art4U zijn eerste saxofoonlessen kreeg. Toen samenspelen leuker bleek dan altijd maar alleen, is hij lid geworden van Harmonie L’Union Fraternelle uit Zeelst en later ook van Harmonie Sub Umbra uit Meerveldhoven. Zes jaar later studeerde hij in Tilburg af met als hoofdvak klassiek saxofoon en als bijvakken o.a. orkestdirectie klarinet en saxofoon lichte muziek. Aan het Fontys Conservatorium studeerde hij af bij Andreas van Zoelen en sloot bij Arjan Tien de minor orkestdirectie af. De muzikale hobby bleek zo leuk dat hij na het behalen van zijn VWO-diploma besloot de universiteit links te laten liggen en op het conservatorium in Tilburg van zijn passie zijn beroep te maken. Sinds 2021 is hij begonnen aan de master orkestdirectie bij docent Etiënne Siebens. Hiernaast volgt hij lessen bij Sander Teepen. Momenteel is Thom als docent verbonden aan Fanfare St. Aldegondis te Maasbree en muziekschool 040 Muziek. Ook verzorgt hij in opdracht van muziekschool Kunstkwartier in Helmond verschillende scholenprojecten. Zijn arrangementen voor harmonie worden uitgegeven bij Baton Music te Eindhoven. Zijn echte passie ligt bij het dirigeren. Momenteel is hij dirigent bij Muziekvereniging O.Z.O.D te Tricht en bij Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray.

Dirigent Rodin Rosendahl

Rodin Rosendahl studeerde euphonium bij Perry Hoogendijk aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij zowel zijn bachelor als zijn masterdiploma haalde. Daarnaast volgde hij lessen bij euphoniumvirtuoos Steven Mead aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Sinds 2017 is Rodin euphoniumspeler bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarvoor speelde hij bij Fanfare Bereden Wapens. Ook heeft hij diverse malen geremplaceerd bij diverse symfonieorkesten zoals Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.Rodin is sinds 2017 werkzaam als docent euphonium aan het Conservatorium van Amsterdam. Als dirigent is hij verbonden aan 2 orkesten. Dat zijn Euphonia uit Teteringen en Kunst Na Arbeid uit Houten. Ook dirigeert Rodin als interim-dirigent bij OBK en valt hij regelmatig in als dirigent bij diverse orkesten.

Solist 2023 Thomas Lieshout
Thomas Lieshout (2004) geboren in Breda kreeg al op zeer jonge leeftijd blokfluitles op zijn basisschool. Al snel ontdekte hij meer instrumenten en zo werd hij verliefd op de hoorn. Sinds 8 jaar krijgt hij hoornlessen aan de Nieuwe Veste in Breda en vanuit hier is hij terechtgekomen bij 2 harmonieorkesten Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage en Euphonia Teteringen. Bij beide orkesten vervult Thomas de taak als dirigent van het Jeugdorkest en het werven van nieuwe jeugdleden. Nadat hij in de zomer van 2021 voor zijn C-bijzonder examen met lof slaagde, is hij naar het Euregio Jeugd Orkest gegaan. Hier speelt hij nog steeds. Thomas rondt dit jaar zijn VWO-examen af en zal daarna de opleiding tot docent muziek gaan volgen. Hier kijkt hij met veel plezier naar uit. Het mooiste vindt hij om muziek aan anderen te kunnen over brengen en om anderen te enthousiasmeren om zelf ook muziek te maken. Kaartjes à Euro 10,00 zijn verkrijgbaar via www.tiliander.com of 013-2073333 en info@tiliander.com

Tiliander Oisterwijk

013-2073333

www.tiliander.com