Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe werelden door het Andels Fanfare Corps en Harmonie Oranje in Turfschip Etten-Leur

Het Andels Fanfare Corps o.l.v. Pieter Vandermeiren verkent samen met het publiek Nieuwe Werelden als voorbereiding op deelname aan het Open Nederlandse Kampioenschap in april. De fanfare neemt u mee naar Valley of the Pinios, een rivier in Griekenland die een belangrijke rol speelt in één van de 12 werken van Herakles. Eigenhandig leidde hij deze rivier om naar een kanaal en creëerde ter plekke een nieuw landschap. Kevin Houben liet zich inspireren door de bijzondere rotspartijen in één van de valleien en het klooster wat nog steeds een toevluchtsoord vorm. Een nieuw werk dat afgelopen zomer de première beleefde, is World of Wizards van Stijn Roels. Het is een programmatisch werk, gebaseerd op bekende Fantasyverhalen zoals Lord of the Rings. In The Wilderness van Rossano Galante komen we weer terecht in een andere nieuwe wereld, die van de ijskoude onontgonnen wildernis waar nog alles mogelijk is. De twee andere werken, Love song van Halfadan Kerulf en Guardian of my soul van Darren Shaw passen in de sfeer van bovenstaande en vormen een natuurlijke brug tussen de werken. Een mooie uitdaging van het Andels Fanfare Corps dat met een grote fanfarebezetting speelt.

Harmonie Oranje, o.l.v. Pieter Vandermeiren, opent met Appalachian Overture van James Barnes, dan volgt ‘Ray of Light’ van Kevin Houben gevolgd door ‘Close’ van Stijn Roels. Harmonie Oranje sluit af met ‘Godzilla eats Las Vegas’ van de Amerikaanse componist Eric Whitacre.

Dirigent Pieter Vandermeiren
Pieter Vandermeiren begon op negenjarige leeftijd met muziek in de muziekschool van Sint-Niklaas. Daar heeft hij vier jaar trompet gestudeerd, later schakelde hij over naar trombone. Pieter vervolgt zijn muzikale carrière met een opleiding aan het conservatorium. Daar behaalde Pieter een master uitvoerend musicus als trombonist. Vervolgens is Pieter naar het conservatorium in Tilburg gegaan en behaalde daar zijn master HAFA-directie. Pieter is musicus geweest in professionele orkesten in het binnen- en buitenland, o.a. Het Nationaal Orkest, Brussels Philharmonic, de Vlaamse Opera en het Symfonieorkest van Vlaanderen. Op dit moment is Pieter freelance trombonist en dirigent bij verschillende orkesten waaronder Harmonie Oranje en Andels Fanfare Corps.

Kaartjes à Euro 15,00 zijn verkrijgbaar via het Andels Fanfare Corps, Harmonie Oranje en Verrassende Ontmoetingen.

Het Turfschip

Schipperstraat 2
Etten-Leur, 4871 KK Nederland
+ Google Maps
076-5013145
Bekijk de site van Locatie