Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Complementary Colours

26 september 2021 Gehele dag

Orventus en Orkest Zuid organiseren in samenwerking met de Brabantse Bond van Muziekverenigingen ‘Complementary Colours’ op zondag 26 september 2021 van 10.00-17.00 uur in Cultureel Centrum De Tiliander, Spoorlaan 82c te Oisterwijk. Deze congresdag zal in het teken staan van deskundigheidsbevordering van enerzijds dirigenten en anderzijds bestuurders van amateur muziekverenigingen. Door corona is het congres helaas een aantal keer uitgesteld.

Dirigenten en bestuurders van blaasorkesten welkom

Deze interactieve inspiratiebijeenkomst is gericht op dirigenten en bestuurders van blaasorkesten. Verrassende Ontmoetingen wil met deze bijeenkomst graag investeren in de relatie met allen die zich betrokken voelen bij de serie en met orkesten die potentieel geïnteresseerd zijn in deelname aan de serie. In deze inspiratiebijeenkomst zal de organisatie in dialoog treden met dirigenten en bestuurders over hoe de concertserie optimaal kan fungeren als ‘uithangbord’ van de amateurblaasmuziek, in zowel artistiek als organisatorisch opzicht. In de bijeenkomst zullen ideeën en suggesties uitgewisseld worden ten aanzien van vernieuwing, verdere ontwikkeling en samenwerking.

Inspiratiebijeenkomst Verrassende Ontmoetingen

Onderdeel van het programma is een inspiratiebijeenkomst van de Concertserie Verrassende Ontmoetingen, waarin onder meer ideeën uitgewisseld zullen worden over hoe de concertserie optimaal kan bijdragen aan ontwikkeling, vernieuwing en samenwerking binnen het blaasmuziekveld.

De Concertserie Verrassende Ontmoetingen biedt harmonie- en fanfareorkesten en brassbands een podium in mooie professionele concertaccommodaties, waardoor zij kwalitatief verder kunnen ontwikkelen. Amateurorkesten halen een deel van hun voldoening uit het feit dat ze de kans krijgen het resultaat van hun inspanningen onder goede omstandigheden aan een breed publiek te kunnen tonen. Verrassende Ontmoetingen voorziet daarin en levert een grote bijdrage aan de presentatiemogelijkheden voor de orkesten en daarmee aan motivatie om te investeren in innovatie en ontwikkeling. De samenwerking met orkesten, koren en ensembles biedt nieuwe ontwikkelingen en dient als uithangbord voor innovatie binnen de sector amateurmuziek. Verrassende Ontmoetingen is mede-ontwikkelaar en werkt actief en creatief mee aan nieuwe artistieke vormen, zijnde het durven spelen van werken van eigentijdse componisten met vernieuwend repertoire, het bewerken en meer toegankelijk maken van bestaand repertoire, het stimuleren van minder voor de hand liggende combinaties van instrumenten, het werken met solisten, zangers en koren. Verrassende combinaties leiden tot Verrassende Ontmoetingen.

Workshops

Ook zullen er diverse workshops zijn, zowel voor bestuurders als voor dirigenten. In de workshop voor bestuurders staat effectief leiderschap, doeltreffende communicatie en creatief bestuurderschap centraal. Er is een interessant en interactief programma samengesteld met zeer inspirerende en deskundige sprekers en workshopleiders, waaronder ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut Steven Pont. In de workshops voor dirigenten zal persoonlijkheid als instrument van de dirigent centraal staan, in het bijzonder leiderschap, communicatie, samenwerking en het omgaan met emoties. In de ochtend zal aan deze competenties gewerkt worden in een workshop onder leiding van psycholoog Kees Waiboer (Key-chord). In de middag komen deze competenties aan bod in de vorm van praktijk-coaching door twee zeer ervaren dirigenten, Jos van den Braak en Jacco Nefs. Hierbij zal gewerkt worden met Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning uit Goirle.

Tiliander

Spoorlaan
Oisterwijk, 5061 HD Nederland
+ Google Maps