Europese première nieuwe symfonie Johan de Meij

Zondag 2 juni 2019 | 14:30 uur | Concertzaal Theaters Tilburg

--------------

m.m.v.
Johan de Meij, componist en dirigent
Harmonie St. Michael van Thorn, dirigent Ivan Meylemans
Het Brabantkoor, dirigent Louis Buskens
Claudia Couwenbergh, sopraan
Hans de Jong, altsaxofoon

 

Zondag 2 juni 2019 vindt in de Concertzaal van Theaters Tilburg de première plaats van de 5e symfonie ‘Return to Middle Earth’ van de wereldvermaarde Nederlandse componist Johan de Meij. Na het grote internationale succes van zijn eerste symfonie ‘The Lord of the Rings’ keert de componist met deze symfonie voor harmonieorkest, koor en sopraan terug naar Midden Aarde, de betoverende mythologische wereld van Tolkien. Tegen de achtergrond van bijzondere instrumentale thema’s en effecten zingen koor en sopraan in Ikorin, één van de Elventalen die Middel Aarde rijk is. Ook de Orcs en ander gespuis komen aan bod, maar die bedienen zich van rauwe kreten in hun eigen taal, ook wel black tongue genoemd. Harmonie St. Michaël van Thorn, Het Brabantkoor en sopraan Claudia Couwenbergh, vormen onder leiding van Ivan Meylemans en Louis Buskens de topbezetting in dit fantasierijke nieuwe werk van De Meij.

Onder leiding van Ivan Meylemans opent Harmonie St. Michaël van Thorn het concert voor de pauze met ‘Time for Outrage’, een imponerende muzikale aanklacht van de hedendaagse Luxemburgse componist Marco Pütz tegen de misstanden in de wereld en een oproep aan de mensheid om in actie te komen. Vervolgens nemen Harmonie St. Michaël van Thorn en saxofonist Hans de Jong u mee naar de surrealistische droomwereld van de Italiaanse filmmaker Frederico Fellini. Johan de Meij dirigeert dit eigen theatrale vierluik waarin de altsaxofoon de hoofdrol als de personificatie van de circusclown vertolkt. De solist verplaatst zich over de bühne van make-uptafel naar het sofabed en maakt uitstapjes naar het circusorkest dat elders in de zaal plichtmatig deuntjes speelt. Als sluitstuk voor de pauze volgt de indrukwekkende suite ‘Echoes of War’ waarin de Russische componist Sergej Prokofiev oorlogservaringen van het Russische volk verklankt.

De presentatie van het concert is in handen van Eveline Passier.


Concertzaal Theaters Tilburg | Zondag 2 juni | 14:30 uur

Kaarten 15 euro incl. garderobe, koffie/thee (in de pauz) en programmaboekje

Concertserie Verrassende Ontmoetingen

De concertserie biedt professionele en bijzondere podia aan ter promotie van de Harmonie-, Fanfare- en Brassbandmuziek. Door te kiezen voor kwaliteit denken wij een langdurige bijdrage te kunnen bieden aan de ontwikkeling en de promotie van deze sector. Orkesten kunnen met een goed voorstel qua repertoire en publieksbereik zich aanmelden voor deelname.

Copyright 2017 Verrassendeontmoetingen.nl | Contact

Stichting HTLO

Postbus 3194

5003 DD Tilburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign door Alseenrodelap.nl