Nieuwjaarsconcert 2019

Zaterdag 5 januari 2019 | 20:00 uur | Concertzaal Theaters Tilburg

--------------
Harmonie Oefening en Uitspanning Beek en Donk o.l.v. Fried Dobbelstein

1) Perthshire Majesty - Samuel R. Hazo
2) Rhapsodia Hernandiana - Santiago Quinto Serna Ballet Imaginario para Miquel Hernández
3) Suite op 18: Hungarian Folk dances - Leó Weiner deel 1, Allegro risoluto e ben marcato
4) La Leyenda del beso - Reveriano Soutullo Otero

--------------
PAUZE
--------------


Koninklijke Harmonie Thorn o.l.v. Jan Cober
--------
Beleef Bernstein

On the town, een energieke en vrolijke musical over de matrozen Gabey, Chip en Ozzie die 24 uur verlof krijgen in New York en de stad die nooit slaapt, gaan verkennen, beginnend en eindigend om 6 uur ’s ochtends.
Dit bestaat uit drie delen:
1) The Great Lover
2) Lonely town; pas de deux
3) Times Square; 1944

Candide
Candide suite is onderdeel van de operette Candide die in 1956 op Broadway in première ging. Candide is gebaseerd op de roman van Voltaire (Candide ou l’optimisme) geschreven in 1759.

Samenvatting: Candide is een jonge, zachtaardige onnozele hans die woont op het kasteel van baron Thunder-Ten-Thronck, waar hij samen met Cunegonde, (dochter van de baron en Candides geliefde) en haar broer de lessen volgt van professor Pangloss. Omdat hij Cunegonde zoent, wordt hij uit het kasteel verbannen en gaat hij ronddwalen. Hij beleeft samen met Professor Pangloss avonturen die hem naar verschillende landen zoals Nederland, Portugal, Suriname, Eldorado, Frankrijk en Turkije brengen. Hij ontmoet vele mensen die heel wat hebben meegemaakt en ziet aan het einde van de reis dat zijn Professor het niet altijd aan het juiste eind had.
De personages in het verhaal staan model voor filosoof Leibniz (Pangloss) Adam (Candide) Eva (Cunégonde) de Bijbelse slang (Pangloss) en God (de baron).
Hoofrollen worden gespeeld door Krisztiàn Egyed tenor als Candide, Thembikosi Magagula (Zuid-Afrika) sopraan Cunégonde, Teodora Drozdik-Popovic (Servië) mezzo-sopraan) als dienstmeid/the Old Lady.

 


Concertzaal Theater Tilburg | Zaterdag 5 januari | 20:00 uur

Kaarten 15 euro incl. consumptie, garderobe en programmaboekje

Concertserie Verrassende Ontmoetingen

De concertserie biedt professionele en bijzondere podia aan ter promotie van de Harmonie-, Fanfare- en Brassbandmuziek. Door te kiezen voor kwaliteit denken wij een langdurige bijdrage te kunnen bieden aan de ontwikkeling en de promotie van deze sector. Orkesten kunnen met een goed voorstel qua repertoire en publieksbereik zich aanmelden voor deelname.

Copyright 2017 Verrassendeontmoetingen.nl | Contact

Stichting HTLO

Postbus 3194

5003 DD Tilburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign door Alseenrodelap.nl