Sint Gregorius Haaren en St.Cecilia Mheer

Zondag 7 oktoberi 2018 | 14:30 uur | Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek

-------
Harmonie Sint Gregorius uit Haaren 
o.l.v. Chris Derikx

Alpina Fanfare van Franco Cesarini
Alpina fanfare doet denken aan die gespeeld worden op Zwitserse Alpenhoorns, ze omringen een sereen en plechtig middengedeelte.

Saga Candida 7 impressions of a witch hunt van Bert Appermont
Saga Candida betekent letterlijk Heks die geen straf begint. Dit werk schildert 7 impressies een middeleeuwse heksenvervolging.
Casanova for cello and wind Orchestra van Johan de Meij
Soliste op cello Marinke Visser
Het werk verhaalt de lotgevallen van de Venetiaanse edelman Giacomo Casanova, bekend als een vrouwenversierder zonder weerga.

Maar hij was veel meer dan dat. In de eerste plaats heeft hij echt bestaan en bekleedde de meest uiteenlopende functies, diplomaat, geneesheer, directeur van de eerste Franse Loterij, noem maar op. Casanova leidde een tumultueus leven. In de compositie horen we dat terug. Het werk opent in een zwaar thema in het koper, dat bestaat uit drie mineur akkoorden. Casanova wordt gevangen genomen, hij wordt vertolkt door de cello. Aan het eind van het verhaal lukt het Casanova om de vrijheid te veroveren. In een klooster op het eiland Murano vindt hij onderdak en dat is te horen in de verstilde kloostermuziek die uitmondt in een zinderende finale.
 

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Mheer o.l.v. Fried Dobbelstein speelt de symfonie The Lord of the Rings van Johan de Meij
En er is een zandstrooikunstenaar die het verhaal in beeld brengt.

De eerste symfonie van Johan de Meij The Lord of the Rings is gebaseerd o de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien, dit boek is bekend onder de titel In de ban van de ring, heeft sinds de verschijning in 1955 miljoenen lezers over de hele wereld weten te beroeren. De symfonie bestaat uit 5 delen die ieder een figuur of een belangrijke episode uit het boek uitbeeldt.
Deel 1 portret van tovenaar Gandalf, een van de belangrijkste hoofdpersonen uit het boek.
Deel 2 is een impressie van Lothórien, het elvenwoud met zijn prachtige bomen, planten en exotische vogels uitgebeeld door de houtblazerssoli.
Deel 3 beschrijft het monsterachtige schepsel Gollum, een glibberig, schichtig wezen dat wordt uitgebeeld door de sopraansaxofoon.
In deel 4 wordt de moeizame tocht beschreven van het reisgezelschap onder leiding van de tovenaar Gandalf door het donkere gangenstelsel van Moria.
Deel 5 schetst het onbezorgde en optimistische karakter van de Hobbits in een vrolijke volksdans, de daarop volgende hymne straalt de vastberadenheid en de noblesse van het Hobbitvolkje uit. De compositie eindigt met de Grijze Havens, waarin Frodo en Gandalf op een wit schip wegvaren en langzaam achter de horizon verdwijnen.

-------

CC Elckerlyc Hilvarenbeek | zondag 7 okt | 14:30 u

kaarten voorverkoop: 12,50 euro incl. consumptie en garderobe 
kaartverkoop aan de zaal: 15 euro incl. consumptie en garderobe 

Concertserie Verrassende Ontmoetingen

De concertserie biedt professionele en bijzondere podia aan ter promotie van de Harmonie-, Fanfare- en Brassbandmuziek. Door te kiezen voor kwaliteit denken wij een langdurige bijdrage te kunnen bieden aan de ontwikkeling en de promotie van deze sector. Orkesten kunnen met een goed voorstel qua repertoire en publieksbereik zich aanmelden voor deelname.

Copyright 2017 Verrassendeontmoetingen.nl | Contact

Stichting HTLO

Postbus 3194

5003 DD Tilburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign door Alseenrodelap.nl