ZON 2015

Elk jaar vormt het galaconcert het hoogtepunt in de tournee van het ZomerOrkest. Op 30 juli vindt dit galaconcert in de 2015 tournee plaats in Tilliander te Oisterwijk. Om 20:00 start het concert onder leiding van Joxe Migel Etxebarria en Arjan Gaasbeek met een zeer gevarieerd programma. Solist dit jaar is de 24-jarige Martijn Appelo op hoorn en de compositieopdracht is dit jaar geschreven door niemand minder dan Wim Zwaag. 

Kaart a 10 euro via Tiliander Oisterwijk

Oisterwijk - op donderdag 30 juli 2015 is het zo ver: het ZomerOrkest Nederland 2015 geeft om 20.00 uur een gala concert in: Cultureel Centrum Tiliander, Spoorlaan 82c te Oisterwijk. Tussen 24 juli en 2 augustus zal het harmonieorkest zo’n 12 concerten door het hele land geven, van Noord naar Zuid en van Oost naar West. Naast het concert in Oisterwijk geeft het orkest concerten in Gemert, Arnhem, Wageningen, Zeist, Oirschot, Culemborg, Utrecht, Oisterwijk, Dorst, Gorinchem en Eersel.

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Slechts één concert is op een passende binnenlocatie: het galaconcert in de concertserie 'Verrassende Ontmoetingen' op donderdagavond 30 juli. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis.

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Arjan Gaasbeek en Txemi Etxebarria. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Arjan stond vorig jaar ook voor het ZON, Txemi gaat dit jaar voor het eerst mee op tournee.

Zoals ieder jaar, is er ook dit jaar weer een solist om tijdens de tournee een solowerk ten gehore te brengen. Dit jaar is dat hoornist Martijn Appelo. Hij zal tijdens de concerten het hoornconcert van de Belgische componist Bert Appermont ten gehore brengen. Naast een solist, is ook de compositieopdracht een jaarlijks terugkerend onderdeel van het ZON. Dit jaar schreef Wim Zwaag in opdracht van ‘t ZON het stuk ‘Impressions’. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het eerste concert van de tournee; in Gemert.

Zomer Orkest Nederland 2015 | Tiliander Oisterwijk | 30 juli 2015 | 20:00 uur

 

Concertserie Verrassende Ontmoetingen

De concertserie biedt professionele en bijzondere podia aan ter promotie van de Harmonie-, Fanfare- en Brassbandmuziek. Door te kiezen voor kwaliteit denken wij een langdurige bijdrage te kunnen bieden aan de ontwikkeling en de promotie van deze sector. Orkesten kunnen met een goed voorstel qua repertoire en publieksbereik zich aanmelden voor deelname.

Copyright 2017 Verrassendeontmoetingen.nl | Contact

Stichting HTLO

Postbus 3194

5003 DD Tilburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdesign door Alseenrodelap.nl