Vriendenconcert Zomer Orkest Nederland

Zomerorkest Nederland heeft o.a. als doel de blaasmuziek in de breedste zin van het woord te promoten. Door het gehele jaar heen probeert het Zomer Orkest dit op verschillende manieren te doen. In 1987 ging Zomer Orkest Nederland voor het eerst op tournee. Het idee van het project bestond al veel langer. In 1976 werd op initiatief van de KNFM (tegenwoordig KNMO) een orkest samengesteld uit jeugdige leden van de aangesloten muziekbonden.

Deze KNF Jeugd Road Band maakte in de zomer van 1976 een tournee ter promotie van de blaasmuziek. De muzikanten die 1 à 2 jaar met de KNF Road Band op tournee waren geweest, besloten een orkest samen te stellen om in de zomermaanden een straattournee e houden. Het orkest bestond voornamelijk uit conservatoriumstudenten en had een vaste bezetting. Na enkele jaren bleek dat er muzikanten vertrokken en nieuwe muzikanten bij kwamen. 

De organisatie besloot het over een andere boeg te gooien en in 1987 ging Zomer Orkest Nederland in de nieuwe opzet voor de eerste keer op tournee. Zomer Orkest Nederland bestaat uit jonge, talentvolle musici die lid zijn van harmonieorkesten en of conservatorium studenten uit heel Nederland. Zij zijn 16 tot 23 jaar oud.
Elk jaar zijn er 2 dirigenten die het Zomer Orkest Nederland dirigeren. Dit jaar zijn dit Berjan Morsink en Jules van de Loo. De soliste is Mariëtte Koens op klarinet en de compositie opdracht komt dit jaar van Matthias van Nispen tot Pannerden. Hij schreef een compositie getiteld Children of the Sun naar aanleiding van de geboorte van zijn twee kinderen met als aanvulling een compositie over een Afrikaans georiënteerd thema.
Zomerk Orkest Nederland promoot de blaasmuziek en speelt van barok tot rock en laat het uniform thuis. Er is altijd een sociaal concert en het Vriendenconcert dat dit jaar gehouden wordt in Cultureel Centrum De Tiliander in Oisterwijk op donderdag 1 augustus 2019 om 20.00 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar via het theater de Tiliander, Spoorlaan 82 c te Oisterwijk.

Donderdag 1 augustus

20.00 uur

Spoorlaan 82/c
5061 HD Oisterwijk