Zanggroep Stijlloos uit Breda o.l.v. Tom Veeke en Fanfare Sint Joris uit Dorst o.l.v. Frans van Dun.

De Bussel is een nieuwe locatie voor de serie Verrassende Ontmoetingen en wij hopen dat wij ook hier in Oosterhout de bezoekers kunnen boeien met onze gerenommeerde concertserie die al meer dan 25 jaar actief is in Tilburg, Den Bosch, Roosendaal en Hilvarenbeek.

Vanmiddag kunt u genieten van Zanggroep Stijlloos uit Breda o.l.v. Tom Veeke en Fanfare Sint Joris uit Dorst o.l.v. Frans van Dun. Het belooft een theatrale uitvoering te worden met een verrassend programma, waarin Theater en musical samen zullen komen en jong talent zich zal presenteren in een sfeervolle ambiance.

Vrouwenkoor Ladies First uit Goirle
Opgericht in april 2004, bestaat uit een groep van 25 enthousiaste vrouwen die wekelijks met veel plezier bij elkaar komt, om onder leiding van Ton van Baest te repeteren zij zingen drie- tot vierstemmige nummers uit het brede poprepertoire. Dirigent Ton van Baest, geboren in een muzikaal nest, heeft diverse opleidingen gevolgd, o.a. de dirigentenopleiding van de Gregoriusvereniging en arrangeren bij Tijs Krammer. In juni 2012 heeft hij de Meerjarige Dirigentenopleiding bij het Utrechts Centrum voor Kunsten afgerond. Ladies First wordt begeleid door Erik van Soelen, op piano.

Vrouwenkoor Ladies First begint met

Stil in mij van Dik Hout,
Viva la Vida, Coldplay
Cold as Ice, Foreigner
Nobody’s wife, Anouk

Accordeonensemble Apollo’77 onder leiding van Antoine van Wanrooij
Accordeonensemble o.l.v. Antoine van Wanrooij is regelmatig te gast in Verrassende Ontmoetingen. Zij spelen: Suspiros de España – Antonio Alvarez Alonso, een van de beroemdste stukken van de componist, de Zucht van Spanje van 1902, Wij willen van uit het geheugen van Cartagena de gerespecteerde muzikant gedenken met een korte film. Cartagena stond bol van de culturele activiteiten en het militaire karakter van de stad past uitstekend bij de paso doble, die in alle uithoeken van de stad werd gespeeld. Geniet u van Suspiros d’Espana, door Accordeonensemble Apollo’77 o.l.v. Antoine van Wanrooij.

Andantino – César Frank, is oorspronkelijk voor viool en piano geschreven in 1843 door de Belgische componist en organist César Franck.

Dakota (Indian sketches) – Jacob de Haan,
Dakota van de Friese componist Jacob de Haan vertelt het verhaal van de Dakota indianen die leven in Noord en Zuid-Dakota in de Verenigde staten, en bestaat uit 5 delen, The Great Spirit, Buffalo Hunting, Smoking the pipe, the Ghost Dance and pilgrims at wounded knee. Luistert u naar Dakota door Accordeonensemble Apollo 77 olv Antoine van Wanrooij

Vers le grands lacs – Célino Bratti, gaat over de grote meren die een gedeelte van Canada en Noord Amerika liggen. Het is een compositie geschreven voor accordeon orkest.

By the sleepy lagoon – Eric Coates,
By the sleepy lagoon is een compositie van de Britse componist Eric Coates uit 1930 gebaseerd op een lome lange zomeravond kijkend over de lagoon van het strand van Selsey tot Bognor Regis. Het is een klein strandje met een diepblauwe kleur van de zee van waar je kunt genieten van het prachtige, roze uitzicht op de stad. In 1940 maakte Jack Lawrence een piano versie van dit prachtige stuk. Geniet u van By the sleepy lagoon door Accordeonensemble Apollo’77 o.l.v. Antoine van Wanrooij.

Antartica – Carl Wittrock
De Nederlandse componist Carl Wittrock baseerde zijn compositie Antartica op de grote ijsvlakte nabij de Zuidpool. Schilderachtige en majestueuze klanken geven de compositie een fascinerend beeldvan dit zesde werelddeel. Antartica is een vrije muzikale impressie van de spectaculaire vergezichten op de zuidpool. Melodieën zijn aan elkaar verbonden om zo de verschillende aspecten van het landschap over te brengen. Samen met de eenvoudige harmonische begeleiding is dit werk een genot voor zowel de luisteraars als muzikanten.
Geniet u van Accordeonensemble Apollo 77 o.l.v. Antoine van Wanrooij met Antartica

Finale
We sluiten dit concert af met een spetterende finale in de vorm van de prachtige Ierse ballad She raised me up van Brendan Graham van de Noorse groep Secret Garden In 2003 werd het populair door Josh Groban en Westlife heeft het in 2006 opgenomen. Deze gospel wordt vanavond gespeeld in een arrangement van Antoine van Wanrooij, vertolkt door beide koren met begeleiding van Accordeonensemble Apollo’77, onder leiding van Antoine van Wanrooij. Graag uw aandacht voor She raised me up door koor Trait D’Union, o.l.v. Stéphane Balancie, Ladies First, o.l.v. Ton van Baest en Accordeonensemble Apollo’77 o.l.v. Antoine van Wanrooij.

Zondag 27 mei 2018

14.30 uur