Nieuwjaarsconcert 2020

Nieuwjaarsconcert Verrassende Ontmoetingen In Spaanse Sferen

Zaterdag 4 januari om 20.00 uur trapt Concertserie Verrassende Ontmoetingen het nieuwe jaar af met een spetterend concert in Spaanse sferen met medewerking van Koninklijke Harmonie O en U Goirle, Koninklijk Erkend Harmonie Orkest L’Echo des Montagnes, gitarist Menno Timmermans en saxofonist Nuno Silva.

Zij brengen een mooi, afwisselend programma waarin u wordt meegenomen in een Muzikale reis van Nederland naar Spanje. Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning uit Goirle staat sinds 2013 onder leiding van Jac Sniekers. Het harmonieorkest bestaat uit 60 blazers en slagwerkers en speelt in de eerste divisie van de Federatie van Katholieke Muziekbonden.

Zij beginnen met een feestelijke opening, Dancing Day van Jim Collona, brengen een ode aan de Zilvervloot, in de bekende Piet Hein Rhapsody van de Nederlandse componist Van Anrooij. Welcome Home van Ilja Reijngoud is een jazzy compositie en O en U sluit af met het sfeervolle Russian Christmas Music van Alfred Reed.

Na de pauze vervolgt Koninklijk Erkend Harmonie Orkest L’Echo des Montagnes onder leiding van Jack Otten de muzikale reis naar Spanje. Dit harmonie orkest is regelmatig te gast bij de concertserie Verrassende Ontmoetingen waarbij zij telkens zorgen voor een verrassende en vernieuwende beleving van de muziek. Vanavond zullen zij hun muzikale klanken uit Spanje meebrengen o.a. El Arca de Noé van Oscar Navarro, La leyenda de Miliano van de Mexicaanse componist Arturo Marquez en composities van andere Spaanse componisten ten gehore brengen.
L’Echo des Montagnes heeft gitarist Menno Timmermans uitgenodigd die de Spaanse gitaar op het podium laat horen in al zijn facetten. Ook bij saxofonist Nuno Silva kunt u genieten van de mediterrane klanken van de saxofoon. De afterparty wordt verzorgd door Tuna Ciudad de Luz.

De presentatie van het concert is in handen van Jan Verschuren en Eveline Passier.
Tickets à Euro 15,- zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl of telefonisch via 013-5432220.

Zaterdag 4 januari

20.00 uur

Louis Bouwmeesterplein 1,
5038 TN Tilburg