Muziekvereniging Concordia en Harmonie Sub Umbra

Lenteconcert Verrassende Ontmoetingen met zandkunstenares en hoofdrol voor koper
De concertserie Verrassende Ontmoetingen heeft op zondag 7 april om 14.30 uur in de Concertzaal van Theaters Tilburg een prachtig programma van Muziekvereniging Concordia uit Berkel-Enschot met medewerking van zandkunstenares Colette Dedyn en Harmonie Sub Umbra uit Veldhoven met de jonge talentvolle solisten Roberto Anwar (bastrombone) en Theo van Hamond en Arjan Renders op euphonium.

De concertserie staat dit keer in het teken van de legendes van Oriënt en Occident voor de pauze en de hoofdrol voor de bastrombone en euphonium door drie fantastische solisten Roberto Anwar op bastrombone en Theo van Hamond en Arjan Renders op euphonium.

Concertserie Verrassende Ontmoetingen pakt uit met maar liefst twee 85-jarige jubilerende muziekverenigingen. Voor de pauze zal muziekvereniging Concordia onder leiding van Henk Mertens een mooi programma presenteren met March Bou Shu van de Japanse componist Satochi Yagisawa. Daarna spelen ze Persis Overture, een mooi Perzisch sprookje van James L. Hosay. Vervolgens zal zandkunstenares Colette Dedyn het bekende The Lord of the Rings van Howard Shore, in een arrangement van Henk Mertens, een extra dimensie geven door het verhaal in zand uit te beelden. Dit is een wereldpremière. Vervolgens klinkt de bekende tune Heart of Courage van Two steps from Hell en Concordia sluit haar programma af met Pilatus, mountain of Dragons van Steven Reineke. 

Na de pauze geeft de eveneens 85-jarige harmonie Sub Umbra onder leiding van Arjan Gaasbeek een verrassend programma te beginnen met “To my country” geschreven door de Nederlandse componist Bernard Zweers ter gelegenheid van de 50e viering van de bevrijding van Nederland. Een prachtige compositie. In de volgende compositie is de hoofdrol voor de bastrombone in “Capriccio for Basstrombone and band van de Belgische componist Steven Verhelst. De solo wordt vertolkt door de 19-jarige talentvolle Roberto Anwar op bastrombone. “A movement for Rosa” is geschreven door Mark Camphouse en is een ode aan de Afro-Amerikaanse burgerrechten activiste Rosa Park die in een bus haar plaats niet afstond aan een blanke. Vervolgens soleren Theo van Hamond en Arjan Renders op euphonium in het wervelende stuk ” Two part invention” voor 2 euphoniums en orkest van de hedendaagse Engelse componist Philip Sparke.

Sub Umbra sluit af met Yiddish Dances van Adam Corb, waarbij 5 verschillende dansen muzikaal worden uitgebeeld.
De presentatie is in handen van Eveline Passier en Linda van den Bos.

Zondag 7 april 2019

Zondag 7 april 2019

Louis Bouwmeesterplein 1,
5038 TN Tilburg