In Memoriam Huub Kennis

Op zondagmiddag 17 maart 2019 was het dan zover, het In Memoriam Concert voor Huub Kennis in de concertzaal van Theaters Tilburg. Het was een prachtig concert met vele musici en een regionaal jeugdorkest, Accordeonensemble Apollo’77 An Raskin en Bram Bossier en een groot orkest bestaande uit Koninklijke Harmonie L’Echo des Montagnes uit Tilburg met gastmusici.

Het concert werd gepresenteerd door Jan Verschuren en geopend door het groot regionaal jeugdorkest onder leiding van Geerd Doomen met de beroemde klanken van ‘Fanfare and Flourishes’ van James Curnow, bekend als Eurovisiesongfestivaltune. De orkestleden hadden flink geoefend en mede dankzij alle deelnemers werd er een mooi programma gepresenteerd met ‘Concerto d’Amore’ van Jacob de Haan en ‘Earth Dance’ van Michael Sweeney.

Daarna kwamen An Raskin en Bram Bossier. Zij speelde prachtige melodieën van o.a. Astor Piazolla. Accordeonensemble Apollo’77 bracht Spaanse klanken voor de accordeons voor het voetlicht.
Na de pauze vertelde Judith Ensel van Art Fact welke belangrijke rol Huub met Verrassende Ontmoetingen heeft vervuld en stond ze stil bij het belang van muziek in de klas. Ook gedeputeerde van Onderwijs en Cultuur van de Provinciale Staten, Henri Swinkels, was vol lof over de amateurblaasmuziek. Voorzitter Willfred van der Kloet benoemde in zijn speech dat Huub een mooie concertserie heeft nagelaten en dat er veel uitdagingen in het vooruitzicht staan voor de nieuwe bestuursleden en Artistieke Commissie, die Verrassende Ontmoetingen gaan begeleiden naar de 21e eeuw. De veranderingen van de concertserie worden nog in 2019 in gang gezet.

Erkend Koninklijk Harmonie Orkest L’Echo des Montagnes speelde het emotionele ‘A movement for Rosa’ over mensenrechtenactiviste Rosa Parks. Daarna begeleidde het orkest Nuno da Silva en Vincent Klep op respectievelijk altsax en baritonsax tijdens één van Huubs lievelingscomposities het ‘Concerto voor Cello en Orkest’ van Friedrich Gulda.

Tenslotte sloten een twintigtal extra gastmusici aan om ‘Russian Christmas’ van Alfred Reed ten gehore te brengen. Een spetterende finale. Na afloop werden dirigenten Geerd Doomen, Antoine van Wanrooij, Jack Otten, solisten An Raskin, Bram Bossier, Nuno da Silva en Vincent Klep, Jan van den Eijnden, coördinator en Jan Verschuren, presentator, bedankt voor dit geweldige eerbetoon aan Huub Kennis.

Na afloop draaide het hele orkest zich naar de foto van Huub. Een echt kippenvel moment, waaruit blijkt dat Huub Kennis een In Memoriam Concert echt verdiend heeft.

17 maart 2019

14.30 uur

Louis Bouwmeesterplein 1,
5038 TN Tilburg