Harmonie Auletes uit Eindhoven en Kleurrijke Mama’s uit Tilburg o.l.v. Lizet van Beek

Onder de titel Colors of de World geven het Studenten Harmonieorkest Auletes van ESMG Quadrivium Eindhoven onder leiding van Paul van Gils met als solist Lode Smeets – trombone en Mamaverhalenkoor de Kleurrijke Mama’s Tilburg onder leiding van Lizet van Beek een spetterend concert. 

Auletes is het studentenharmonieorkest van Eindhoven. Als onderdeel van ESMG Quadrivium probeert Auletes klassieke en orkestrale muziek toegankelijk te maken voor iedereen, zowel spelers als luisteraars. Onder leiding van de jonge dirigent Paul van Gils streeft Auletes naar het spelen van mooie, uitdagende stukken.

Soms is dat een bewerking van klassiekere werken, maar vaak speelt Auletes ook moderne stukken. Met de unieke leden van dit orkest worden ongeveer drie keer per jaar concerten opgevoerd. Zo speelde Auletes recentelijk nog met Wibi Soerjadi en is het orkest elk jaar te vinden op het festival ‘Muziek op de Dommel’ en nu dan opnieuw in de serie Verrassende Ontmoetingen. Met ‘Wees Welkom´openen koor en orkest het concert.
Naast de samenwerking met de Kleurrijke Mama’s heeft Auletes gezorgd voor een spetterend stuk met trombonist Lode Smeets. Hij zal soleren in het eerste deel van het
T-Bone Concerto, ‘Rare’, en ook zal hij bij de toegift van Auletes een grote rol spelen.
Op het programma staan American Salute – Morton Gould, Cowboys Overture – John Williams,
T-Bone Concerto, Deel 1: “Rare” – Johan de Meij, Windows of the World – Peter Graham en Brasilia – Robin Dewhurst.

Lode Smeets – trombone
In 2013 studeerde Lode af aan het Conservatorium van Amsterdam.
Hier kreeg hij les van Ivan Meylemans, Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko De Jager.
Hij volgde hiernaast ook lessen voor baroktrombone. Lode is momenteel werkzaam als trombonist bij het Brussels Philharmonic en als solo-trombonist bij Philharmonie Zuid-Nederland.

Lizet van Beek
Zangeres Lizet van Beek studeerde klassieke solozang aan het Brabants Conservatorium Tilburg (1985-1991) en vervolgde haar zangstudie aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen (1991-1993).
Ze begon haar carrière bij de RKVeulpoepers BV. Sinds die tijd heeft ze haar repertoire indrukwekkend uitgebreid. Ze trad op als operazangeres en werkte samen met DJ Tiësto. Lizet van Beek speelt ook veelvuldig samen met multi-instrumentaliste Doré van Deijck, onder meer onder de naam Les Enfants du Paradis.

25 maart 2018

14.30 uur

Louis Bouwmeesterplein 1,
5038 TN Tilburg