Concert Zomer Orkest 2020 Geannuleerd!

Het Zomerorkest Nederland is een enthousiast, projectorkest van jonge, talentvolle musici in Nederland in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. Zij hebben tot doel de blaasmuziek in Nederland te promoten en ook dit jaar zijn de meest talentvolle en enthousiaste leden van harmonie- en fanfareorkesten na een auditie uitgekozen om een afwisselend programma ten gehore te brengen van klassiek tot rock muziek.

Het project orkest wordt elk jaar gedirigeerd door twee talentvolle jonge dirigenten en dit jaar zijn dit Berjan Morsink en Geert Jan Kroon. Zij brengen het beste in het Zomerorkest naar boven, hebben hun muzikale atlas meegebracht om u te laten genieten van diverse mooie momenten uit o.a. Amerika en Latijns Amerika, Duitsland, Cuba, Italië, Spanje en Nederland.

Dirigent Berjan Morsink speelde op 9-jarige leeftijd trombone bij De Harmonie in Diepenheim. Na de middelbare school heeft Berjan (bas)trombone gestudeerd aan het conservatorium van Enschede. Hij studeerde in 2006 af met een 8,5. Berjan is verbonden aan het Trompetterkorps van de Koninklijke Marachaussee en hij is mede oprichter van het laag koper ensemble Low Brass Connection. Na zijn studie trombone is Berjan naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen gegaan om zich te bekwamen in het dirigeervak. In juli 2010 heeft Berjan zijn studie succesvol afgerond. Hij heeft diverse cursussen en projecten gedaan en kreeg de gelegenheid om diverse orkesten te dirigeren. Momenteel is Berjan dirigent bij Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie, muziekvereniging Orpheus uit Bathmen en muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo.
 
Geert-Jan Kroon is met de achtergrond in de muziekwetenschap gaan dirigeren en componeren. Eerst vanuit een muzikale honger om te creëren maar gaandeweg om men- sen te inspireren en ze kracht te geven. Hij zoekt in het dirigeren naar muzikanten om hun eigen verhaal te vertellen. Zijn muzikale doel is om mensen om hem heen ‘aan’ te zetten. Of om het zoals Benjamin Zander te zeggen ‘Succes meet je aan het aantal glinsterende ogen die je om je heen ziet’. Geert-Jans’grootste uitdaging was ‘Lud fan de Middelsee’. Als artistiekleider en componist bracht hij een grote groep muzikanten (400) bijeen in een muzikale show van 45 minuten. De show werd voor het publiek een unieke ervaring. Geert-Jan speelt euphonium bij Soli Brass in Leeuwarden en hij is actief als muziekjournalist en musicoloog. Momenteel studeert hij muziekcompositie aan het Artez Conservatorium bij Wilbert Bulsink. Hij volgde workshops bij Oliver Waespi, Edward Gregson en Philip Sparke, en als componist werkte hij samen met de Swiss Army Brass Band, Soli Brass Leeuwarden, Oranje, Grootegast. In 2016 was hij finalist in de Cory Composition Prize in Wales. Momenteel is hij dirigent van MCV Jeduthun Oldemarkt, MV Harmonie Akkrum en Flevo Brass Emmeloord. Ook is hij assistent dirigent bij het Nootstroom Orkest.

Donderdag 20 juli

20.00 uur

Spoorlaan 82/c
5061 HD Oisterwijk