Concert Signatuur van de dirigent: Geannuleerd

Tijdens het concert ‘Signatuur van de dirigent’ staat de Belgische componist en dirigent Jan van der Roost in de spotlights.

Jan van der Roost werd in 1956 in Duffel (België) geboren en nam op jonge leeftijd kennis van de grote namen van de harmonie, fanfare en brassband muziek. Al gauw voelde hij de drang om ook zelf iets op papier te zetten. Op het Lemmens Instituut in Leuven studeerde hij trombone, muziekgeschiedenis en muziekeducatie. Hij vervolgde zijn studie aan de Koninklijke Conservatoria van Gent en Antwerpen, die hij afrondde met einddiploma’s directie en compositie.

Momenteel is Jan van der Roost werkzaam aan het Lemmens Instituut Leuven. Hij is gastdocent aan het Shobi Institute of Music in Tokio, University of Art in Nagoya en het Senzoku Gakuen College of Music in Kwasaki in Japan.
Naast zijn functie als productief componist is Van der Roost workshopleider en gastdirigent. Zijn muzikale activiteiten hebben hem inmiddels naar 45 landen op 4 continenten gebracht en zijn composities zijn over de hele wereld uitgevoerd en opgenomen.
Vanmiddag daagt Van der Roost het Regionaal Jeugd Orkest uit om composities van zowel zijn hand als van anderen te spelen. Na de pauze wordt Koninklijke Harmonie Thorn o.l.v. Jan Cober uitgenodigd om een prachtig uitdagend en muzikaal programma ten gehore te brengen.

Zondag 10 mei

15.00 uur

Claudius Prinsenlaan 8,
4811 DK Breda