Concert Fanfare Bereden Wapens

Concert 1 november 2020 De Voorste Venne Drunen

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW) is een van de 2 regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht. Het orkest bestaat uit 22 muzikanten en verzorgt de muziek rondom militair ceremonieel.

Naast de ceremoniële diensten geeft het orkest relatie- of goodwillconcerten in regio’s rondom landmachtkazernes. Dit doen ze om de goede contacten met de buurtbewoners in stand te houden. Verder speelt het orkest op taptoes in binnen- en buitenland.

De FBW verzorgt ook optredens op de fiets volgens de traditie van het Korps Wielrijders. Een fietsend militair orkest is uniek en wordt daarom vaak gevraagd.

Ritmeester
Ritmeester Harold Lenssen was sinds 1997 muzikant/comboleider bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht. Hier speelde hij trompet in het orkest en piano in het combo. In 2000 werd hij kapelmeester van het orkest. Sinds maart 2013 is hij dirigent van de Fanfare ‘Bereden Wapens’.

Ensembles
De Fanfare ‘Bereden Wapens’ heeft 2 ensembles: een koperkwintet en een combo. Ensembles spelen op kleine militaire ceremonies, recepties en officiële ontvangsten.

Het koperkwintet bestaat uit 2 trompetten, een hoorn, een trombone en een bastuba. Het kwintet speelt bijvoorbeeld bij:

  • herdenkingen;
  • begrafenissen;
  • lezingen;
  • seminars;
  • militair ceremonieel.

Combo
Het combo speelt tijdens officiële recepties en diners binnen Defensie. Het combo heeft een bezetting van trompet, saxofoon, basgitaar, piano en drums. De musici zorgen voor sfeervolle  jazz-, latin- en loungemuziek.

Zondag 1 november

Anton Pieckplein 71,
5152 LZ Drunen