Amor Musae Prinsenbeek o.l.v. Frans van Dun en Koperslag o.l.v. Jan van den Eijnden

Amor Musae
Een bloeiende muziekvereniging met een lange en rijke historie. Opgericht in 1888 en nog steeds springlevend. Met ruim honderd-dertig aan symfonische blaasmuziek verslingerde leden. Verdeeld over vier orkesten, waarin zij, van jong tot oud, enthousiast hun ‘partijtje’ meeblazen: een Instaporkest, een Opleidingsorkest, het Groot Orkest en een Seniorenorkest.

Onder de bezielende leiding van zijn dirigent Frans van Dun excelleert het Groot Orkest al tientallen jaren in de hoogste regionen van de Nederlandse, symfonische amateurblaasmuziek. Het orkest onderscheidt zich door een hoge kwaliteit in de uitvoering van vooral serieuze klassieke muziek, maar niet minder ook van de lichtere variant, van musical- en filmmuziek en van klassiek moderne pop. Daarnaast komen geregeld ook nog vele andere genres en stijlen aan bod.

Met concerten waarin het orkest bij herhaling zijn kwaliteit en veelzijdigheid demonstreert, timmert “Amor Musae”, zowel nationaal als internationaal, als ambassadeur van Breda/Prinsenbeek met groot succes aan de weg. “Amor Musae” is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

Dirigent Frans van Dun
Frans studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Aan het Brabants Conservatorium behaalde hij cum laude zijn masters muziekpedagogiek en harmonie- en fanfaredirectie alsmede het bijvak koordirectie. Daarnaast volgde hij directiecursussen bij o.a. Frederic Fennel, Nicolaus Harnoncourt, Antal Dorati, Heinz Friezen, Ernest Bour en Hans Vonk.

Tijdens zijn diensttijd was Frans hoornist en 2e dirigent van het Fanfarekorps der Genie (het latere Fanfare Korps der Koninklijke Landmacht). Bij de Desford Colliery Brassband uit Leicester (Engeland) was hij enkele keren gastdirigent.
Naast een tiental CD-producties en meerdere uitvoeringen voor KRO Radio 4 en Brava TV heeft Frans veel fraaie concoursresultaten op zijn naam staan: In 2006 behaalde hij met Amor Musae in Valencia de 1e plaats in de ‘Sección Primera’ op het prestigieuze concours ‘Certamen Internacional de Bandas de Música’, met de Kon. Fanfare Philharmonie het Nederlands Kampioenschap en met de Kon. Harmonie Deurne het Europees Kampioenschap. Met het BFO werd op het WMC in Kerkrade drie maal een 1e prijs met onderscheiding behaald en op het concours in Etten Leur met EMM-Budel eveneens een 1e prijs met onderscheiding. Verder maakt(e) hij met zijn orkesten succesvolle buitenlandse concertreizen.

Momenteel dirigeert hij “Amor Musae”, St. Joris uit Dorst en het BFO. Op het Stedelijk Gymnasium Breda is hij sectiehoofd muziek en docent eindexamenklassen. Tevens werkt hij voor het Fontys Conservatorium als gastdocent en is hij lid van de examencommissie voor de dirigentenexamens. In 2016 is hij benoemd bij het CITO in Arnhem als lid van de constructiegroep landelijke Eindexamens Muziek HAVO/VWO. In muziek-educatieve projecten werkt Frans samen met het Concertgebouworkest in Amsterdam en de Cité de la Musique in Parijs. Voor de KNMO is Frans jurylid en examinator.

Zondag 17 november

15.00 uur

Claudius Prinsenlaan 8,
4811 DK Breda